.


powered by Agones.gr (Stoixima)

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

'ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ' ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ

Νέο κρούσμα ντόπινγκ εντοπίστηκε στην εθνική ομάδα άρσης βαρών. Το πρώτο δείγμα του αθλητή, ο οποίος έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο Μάρτιο στην Πολωνία, βρέθηκε θετικό σε διεγερτική ουσία. Η Ελληνική Ομοσπονδία δεν ανακοίνωσε το όνομα του αθλητή, καθώς αναμένει τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος. Εν τω μεταξύ, με διετή αποκλεισμό από τους αγώνες τιμωρήθηκαν από την Ε.Ο.Α.Β. οι Γιώργος Παπαδόπουλος και Χριστίνα Φιλανδριανού, επειδή είχαν βρεθεί θετικοί σε διεγερτική ουσία, στη διάρκεια του Πρωταθλήματος Επίλεκτων αθλητών. Ύστερα από νέα κρούσματα η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει να σκληρύνει ακόμη περισσότερο τη στάση της διακόπτοντας τις επιχορηγήσεις των συλλόγων που αφορούν σωματειακούς προπονητές όταν θα παρουσιάζουν κρούσματα ντόπινγκ ενώ συγχρόνως εντατικοποιούνται, οι έλεγχοι ντόπινγκ ακόμα και σε αθλητές σωματειακού επιπέδου.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Τη δημιουργία του πρωτοποριακού προγράμματος «Ανακύκλωση Αθλητικού Εξοπλισμού Γυμναστικής», ανακοίνωσε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.
Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), η Ε.Γ.Ο. αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τον παλιό αθλητικό εξοπλισμό που δεν χρειάζονται πλέον οι αθλητές-αθλήτριες, αλλά και οι σύλλογοι που ανήκουν στο δυναμικό της.
Το αθλητικό υλικό που θα συγκεντρωθεί, πρόκειται στη συνέχεια να παραχωρηθεί στην Αφρικανική Ομοσπονδία Γυμναστικής (U.A.G.), σε συνεργασία της ΕΓΟ με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (F.I.G.) και υπό την αιγίδα του Προγράμματος Περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών (U.N.E.P.).
Μέσα από τη δράση αυτή, η Ομοσπονδία, η οποία εντάσσεται στο δίκτυο του Hellenic Green Sport, ωθεί τους αθλητές και τα σωματεία-μέλη της να συμβάλουν στην προώθηση των αθλημάτων της γυμναστικής σε αναπτυσσόμενες χώρες, να βοηθήσουν στον αγώνα κατά της φτώχειας στην αφρικανική ήπειρο και να συνεισφέρουν στην ανακύκλωση-επαναχρησιμοποίηση του εξοπλισμού που δεν χρειάζονται.
Για την υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος, η Ε.Γ.Ο. θα έχει την συνεργασία και ενεργή υποστήριξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», η οποία έχει μακρόχρονη εμπειρία και δράση στα θέματα αθλητισμού και περιβάλλοντος εντός και εκτός Ελλάδας.
Η Ε.Γ.Ο. έχει ορίσει τον Ιούνιο 2009 ως μήνα ανακύκλωσης αθλητικού εξοπλισμού γυμναστικής, κατά συνέπεια όλοι οι αγώνες του συγκεκριμένου μήνα θα είναι αφιερωμένοι στο εγχείρημα αυτό.
πηγή:sportmag.gr

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΤΙΜΩΡΙΑ 40 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

«Βαρύς» έπεσε ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης στον ποδοσφαιριστή Φρανσίσκο Εστέτσε. Ο επιθετικός της Βίλστερμαν τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού 40 αγωνιστικών, επειδή στις 15 Μαρτίου κλώτσησε τον διαιτητή Χοακίν Αντεκέρα, στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Ουνιβερσιτάριο (2-2).
«Ήλπιζα ότι οι αρχές δεν θα με τιμωρούσαν τόσο σκληρά. Λυπάμαι πολύ για ότι έγινε. Ζητώ συγγνώμη, έχω μετανιώσει», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Παραγουανός.
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Οσβάλντο Ντελγκαντίγιο, ύστερα απο το γεγονός ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο ΣΑΛΙΒΑΝ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ!

Η διαμάχη αναφορικά με τα υψηλής τεχνολογίας μαγιό των κολυμβητών δεν έχει τελειώσει, παρά τους πρόσφατους κανόνες που θέσπισε η διεθνής ομοσπονδία.
Ο Ιμον Σάλιβαν, τις προηγούμενες ημέρες είδε τους Φρεντερίκ Μπουσκέ και Αλέν Μπερνάρ να του παίρνουν τα παγκόσμια ρεκόρ στα 50μ. και στα 100μ. ελεύθερο, αντίστοιχα. Έτσι, προσέφυγε στη F.I.N.A., ζητώντας να ακυρωθούν τα ρεκόρ των δύο Γάλλων πρωταθλητών, επειδή φορούσαν μαγιό φτιαγμένα από πολυουρεθάνη.
Ο Αυστραλός θεωρεί ότι το συγκεκριμένο υλικό δίνει πλεονέκτημα και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από τη διεθνή ομοσπονδία υγρού στίβου.

ΤΑ ΛΕΙΖΕΡ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..

Η U.E.F.A. τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με πρόστιμο ύψους 100.000€ για την χρήση λέιζερ από τους οπαδούς του στο ματς με την Βιγιαρεάλ στο Ο.Α.Κ.Α..
Επιπλέον, το «τριφύλλι» τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών με διετή αναστολή, κάτι που σημαίνει πως αν συμβεί το παραμικρό στα δυο επόμενα χρόνια, οι «πράσινοι» θα εκτίσουν την ποινή τους. Πρώτα η Εθνική και τώρα ο Παναθηναϊκός. Στην Ελλάδα πότε θα ‘πέσει’ κανένα πρόστιμο για την χρήση λέιζερ; Αλήθεια, κύριε Ιωαννίδη εκτός από τα υπόλοιπα που ‘αγοράσατε’ με την μορφή χορηγίας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μήπως συζητήσατε και το συγκεκριμένο θέμα; Εσείς κύριε Πηλαδάκη, εκτός από τα τηλεοπτικά και την ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας σας το κοιτάξατε ποτέ το θέμα; Μήπως τελικά τα λέιζερ τα βλέπουν μόνο στην Ευρώπη; Βέβαια, δεν περιμένω καμία απάντηση από Ε.Π.Ο., Super League, κυβέρνηση και ελληνική δικαιοσύνη.

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑΣ...ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Ο.Σ.Φ.Π.: Ζαϊρί, Πάρντο, Μίντο, Μαρσέλο, Καμενί, Απια, Παπάζογλου κ.α...
Π.Α.Ο.Κ.: Φιλομένο, Φωτάκης, Παπάζογλου, Στεπάνοφ, Σαλπιγγίδης κ.α...
Π.Α.Ο.: Πουιγκρενιέ, Γιοβάνοβιτς, Λεβαντόφσκι, Μόουτσε, Ανχελέρι, Φαλκάο κ.α...
Α.Ε.Κ.: Εστογιανόφ, Αράνο, Παπαστεριανός, Λεονάρντο, Ιορντάκε, Φλάβιο κ.α...
Είναι λίγα απο ονόματα που γραφτηκαν ως μεταγραφικοί στόχοι πρίν ακόμη τελειώσει το πρωτάθλημα της Super League. Όριστε τι γράφει ο συνάδελφος Χρύσανθος Δοβλέτογλου στο κείμενο με τίτλο 'Μεταγραφολογίας...ανάγνωσμα':
«Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και κατά συνέπεια η μεταγραφική περίοδος τα ευρώ μοιάζουν με...πετσετάκια. Ομάδες τα μοιράζουν προς πολλές κατευθύνσεις, ονόματα ακούγονται για όλους τους συλλόγους, με τα μισά και παραπάνω από αυτά να μην επαληθεύονται τελικά όταν γίνεται ταμείο.
Αρκεί κάποια ομάδα να παρακολουθήσει απλώς κάποιον ποδοσφαιριστή, για να γίνει αυτός πρωτοσέλιδο σε μέγεθος...αφίσας. Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο. Μια υπερβολή που όμως αποδεδειγμένα –καλώς η κακώς- ο Έλληνας φίλαθλος αγαπάει.
Τα ποσά που ακούγονται -ειδικά από τα μεγάλα κλάμπ της Ευρώπης- είναι προκλητικά για τον απλό κόσμο και την δύσκολη καθημερινότητα του.
Τα ονόματα που θα «παρελάσουν» και αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολλά, άλλα υπαρκτά και άλλα βγαλμένα από σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι –κάτι που είναι δύσκολο για τον οπαδό- για να μην πέσουμε στο τέλος από τα σύννεφα.
Οι μάνατζερ έχουν οργανωθεί και κάνουν καλά –όπως αποδεικνύεται- την δουλειά τους, το θέμα είναι οι ομάδες να έχουν τους κατάλληλους ανθρώπους στις θέσεις που χρειάζεται διαπραγμάτευση, για να προασπίζουν το συμφέρον του συλλόγου.
Ολυμπιακός και ΠΑΟ σίγουρα θα έχουν την «μερίδα του λέοντος» και αυτή την μεταγραφική περίοδο, -γιατί είναι και οι πιο ευκατάστατοι οικονομικά-, «καθρέφτης» όμως όλων των προσπαθειών που θα γίνουν εκτός αγωνιστικού χώρου είναι μόνο το χορτάρι. Ορισμένα πράγματα βγάζουνε μάτια, τα ποσά που ακούγονται δεν συμβαδίζουν με την αξία του παίκτη και αυτό αργά η γρήγορα φαίνεται. Για αυτό λίγο υπομονή και προσοχή στο...ανάγνωσμα της μεταγραφολογίας».

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ


Όταν είδα το 2001 να ‘κατεδαφίζονται’ οι δίδυμοι πύργοι μόνο ένα πράγμα μου ερχόταν στο μυαλό: Πως είναι δυνατό να πέφτουν με τόσο μεγάλη ακρίβεια τη στιγμή που για μια ελεγχόμενη κατεδάφιση με δυναμίτη χρειάζονται εβδομάδες προετοιμασίας; Χωρίς να προλάβω να διαβάσω συνωμοσιολογίες χωρίς καν να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο, απλά εντυπωσιάστηκα από αυτήν την ‘τυχαία’ ακρίβεια. Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες για τα προβλήματα, τις κόντρες και τις ‘Βυζαντινές’ ιστορίες που εξελίσσονται στον Άρη. Και το μοναδικό ερώτημα που μου γεννάται είναι: Που υπάρχει έστω και ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τον Άρη; Πρώτον, η Λέσχη Φίλων Άρη γιγαντώνεται καθώς συρρέουν οι Αρειανοί να γραφτούν μέλη με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ημέρες ο αριθμός των μελών να είναι σχεδόν διπλάσιος. Δεύτερον, αποδεικνύεται πλέον εμπράκτως ότι η Λέσχη είναι το μόνο ‘αφεντικό’ στον Άρη και συγχρόνως αποδεικνύεται ότι ο Άρης είναι πάνω απ’ όλους με αποτέλεσμα να εξαλείφονται όλες οι αμφιβολίες από τους μέχρι σήμερα άπιστους Θωμάδες Αρειανούς. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι τα δρώμενα στον Άρη. Μου θυμίζει κάτι εκπομπές, στυλ πρωϊνάδικα, που τα νούμερα τηλεθέασης είναι πιο χαμηλά και από φούστα παπαδιάς. Και ξαφνικά, ο-η κεντρικός-η παρουσιαστής-ια, παντρεύεται ή χωρίζει. Έτσι και στον Άρη, μετά από μία αποτυχημένη χρονιά (η αποτυχία πάντα προσδιορίζεται από την προσδοκία), ξαφνικά χωρίζει ο κεντρικός παρουσιαστής (βλ. Σκόρδας) από την αγάπη του (βλ Α.Σ., super3 και Λέσχη). Αντί δηλαδή να ξεσηκωθεί ο κόσμος ενάντια σε Σκόρδα, Ερασιτέχνη, super3 και Λέσχη για τη φετινή αποτυχία, μπαίνει ο Σκόρδας εξεπίτηδες απέναντι στους υπόλοιπους τρεις. Έτσι αμέσως αμέσως εχθρός του εχθρού μου γίνεται φίλος. Και συσπειρώνεται ο κόσμος γύρω από Ερασιτέχνη, super3 και Λέσχη. Έχουμε δηλαδή αυτό που λένε επιστημονικά μια «ελεγχόμενη κρίση». Και για να το κάνω λίγο πιο λιανά θα δώσω ένα παράδειγμα. Είναι σαν μια κατσαρόλα που βράζει νερό με κλειστό καπάκι. Αντί να το αφήσουμε να εκτοξευθεί μακριά και να έχουμε θύματα, κάποιος πηγαίνει και το σηκώνει λίγο, καίγεται βέβαια ελαφρώς, και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και αν ακόμη δε σας έπεισα με τα γραφόμενα μου θα σας θυμίσω μία εικόνα(= χίλιες λέξεις) στο παιχνίδι πρωταθλήματος Άρης-Π.Α.Ο.Κ.. Ο Μαζίνιο είναι όρθιος στον πάγκο και δίνει εντολές στους παίκτες του, και λίγο πιο πίσω κάθεται ο ‘απολυμένος’ Κίκε Ερνάντεθ. Ε, δε θα μου κάνει εντύπωση ο ‘σκοτωμένος’ με όλους Λαμπρός Σκόρδας να μετέχει σε κάποιο διοικητικό συμβούλιο Π.Α.Ε., Κ.Α.Ε., Λέσχη, Α.Σ., Γένεσης ή όπως αλλιώς αυτό μπορεί να λέγεται. Αλλά τότε ξέρετε τι θα πουν; Έχει ανενεργό ρόλο. Απλά επειδή έχει τι μετοχές και δεν τις δίνει ή δεν τις παίρνουμε πρέπει να είναι παρόν στα συμβούλια.. Πάντως ταπεινή μου γνώμη είναι ότι αν θα πρέπει να πάρει κάποιος κούπα στο Επικοινωνιακό, αυτός σίγουρα είναι ο Άρης..

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ.. ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ

Το παιχνίδι Αλούμνι-Ράσινγκ της τρίτης κατηγορίας ποδοσφαιρου της Αργεντινης αναβλήθηκε καθώς ο διαιτητής δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο. Η αιτία ήταν ότι κοιμόταν σπίτι του καθώς δεν τον είχε ενημερώσει η αρμόδια ένωση. Ο διαιτητής ονομάζεται Αριέλ Μοντέρο και βρισκόταν στο σπίτι του, περίπου 600 χλμ μακριά από το γήπεδο όπου θα έπρεπε να βρίσκεται. Οι συνάδελφοί του βλέποντας την ώρα να περνάει και τον διαιτητή να μην έρχεται, τον πήραν τηλέφωνο στο σπίτι του. Αυτός σήκωσε το τηλέφωνο, απάντησε ότι κοιμόταν, αφού δεν γνώριζε ότι θα σφύριζες ο συγκεκριμένο ματς. Το παιχνίδι δεν διεξήχθη αφού η Ράσινγκ αρνήθηκε την αντικατάσταση του διαιτητή και η Αστυνομία δεν επέτρεψε να διεξαχθεί το ματς κάποιες ώρες αργότερα, μέχρι να φτάσει στο γήπεδο ο Μοντέρο.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Η διοίκηση της Κότμπους αποφάσισε να επιστρέψει το αντίτιμο του εισιτηρίου στους 600 φίλους της που ταξίδεψαν στο Γκελζενκίρχεν και είδαν την ομάδα τους να ηττάται από τη Σάλκε με 4-0.
«Με την επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου των φιλάθλων, οι "ερυθρόλευκοι" θα ήθελαν να απολογηθούν για την κάκιστη εμφάνιση που έκαναν στη Veltins Arena», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Kότμπους και έχει τον τίτλο «Συγγνώμη».
Άραγε πόσες ελληνικές Π.Α.Ε. θα είχαν το σθένος να πράξουν το ίδιο;

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΣ!!

Ο πρόεδρος της Φούλαμ, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, εξέφρασε την άποψη ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο διοικείται από βλάκες, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τις υποθέσεις του.
Αιτία αποτέλεσε η άρνησή τους να θεσπίσουν κανονισμούς για τον περιορισμό στις αποδοχές των παικτών.
"Αυτές οι αποδοχές πρέπει να είναι περιορισμένες. Ομως, φοβάμαι πολύ ότι αυτό δεν θα γίνει, επειδή η Πρέμιερ Λιγκ και η Αγγλική Ομοσπονδία διοικούνται από βλάκες, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τις υποθέσεις του ποδοσφαίρου και θαμπώνονται από το χρήμα", καυτηρίασε υπογραμμίζοντας επίσης ότι: "Οι δαπάνες μας αυξήθηκαν κατά 17% τον προηγούμενο μήνα. Πώς μπορεί να είναι δίκαιο οι παίκτες υψηλού επιπέδου να λαμβάνουν από 15 έως 20 εκατομμύρια λίρες ανά έτος; Είναι τρελό".

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Β ΕΘΝΙΚΗ: Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ!

Ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ Γιάννενα και κατά 99% η Καβάλα θα παίξουν στη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, αλλά το πρωτάθλημα της Β Εθνικής δεν είναι μονάχα η λάμψη των πρωτοπόρων. Σοβαρά γεγονότα των τελευταίων ημερών έπληξαν ολόκληρο το πρωτάθλημα και δημιούργησαν διαφόρων ειδών σκιές.

Οι αιχμές για δωροδοκία ποδοσφαιριστών του Εθνικού πριν από τον αγώνα με την Καλλιθέα προκάλεσαν τη δημόσια αντιπαράθεση των δύο ΠΑΕ πριν από τον αγώνα που έληξε ισόπαλος, αλλά με τον πρόεδρο του Εθνικού να δηλώνει ότι δεν θα αφήσει την υπόθεση να περάσει έτσι, θα βραβεύσει τους παίκτες του που αποκάλυψαν τις παρενοχλήσεις και θα κυνηγήσει το θέμα στη δικαιοσύνη.

Η επίθεση του προέδρου της ΠΑΕ Βέροια Γιώργου Αρβανιτίδη σε βάρος του διαιτητή Κωνσταντινίδη προκάλεσαν τον τραυματισμό του δεύτερου και την διακοπή του αγώνα Βέροιας-Ηλυσιακού. Ο κ. Αρβανιτίδης που αρνείται τις κατηγορίες κλήθηκε ήδη για να απολογηθεί στον Εισαγγελέα μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Τέλος, σε επίσημη καταγγελία σε βάρος του διαιτητή Ντάκου για ρατσιστική συμπεριφορά και υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννενα Ζαν Μαρί Σιλά προέβη η διοίκηση των Ιωαννίνων. Μια υπόθεση που τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν μας είχε απασχολήσει τόσο έντονα όσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
ΠΗΓΗ:flash.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Σε καταγγελία κατά του διαιτητή, Μιχάλη Ντάκου προχώρησε η διοίκηση του Π.Α.Σ. Γιάννινα. Όπως υποστηρίζει ο Π.Α.Σ., ο διαιτητής στον αγώνα με την Καβάλα, αντιμετώπισε με ρατσιστικό τρόπο τον ποδοσφαιριστή Ζαν Μαρί Σιλά.
Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Π.Α.Ε., αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα καταγγέλλει τον διαιτητή του αγώνα Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα κ. Ντάκο διότι από την ώρα που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ο ποδοσφαιριστής της ομάδος μας Jean-Mary Sylla, του απηύθυνε τις υβριστικές και καταφρονητικές φράσεις 'Σκατόμαυρε' και 'Αράπη' με την παρουσία ως μαρτύρων όλων των ποδοσφαιριστών της ομάδος μας.
Καλούμε την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας εντός 24 ωρών από σήμερα όπως δει το βίντεο του αγώνα και προβεί στην άμεση αξιολόγηση του επόπτη που ήλεγχε την περιοχή της ομάδος μας, όπως και λάβει παν πρόσφορο μέτρο για την συμπεριφορά του εν λόγω διαιτητή, αλλιώς είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας για την αξιόποινη συμπεριφορά του και να ζητήσουμε την νόμιμη τιμωρία του».

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Βία, ντόπινγκ, παράγκα και διαιτησία δεν θα απασχολήσουν ξανά κανένα φίλαθλο μετά την απόφαση της Super League για την κεντρική διαχείριση. Το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, αποφάσισε, την Τρίτη (7/4) να εγκρίνει το σχέδιο. Δύο ομάδες δεν συμφώνησαν, όπως αναμενόταν άλλωστε, ο Ολυμπιακός και η Σκόντα Ξάνθη. Στις 21 Απριλίου οι αναμένεται να μπουν οι υπογραφές. Για να γίνει αντιληπτή όμως η προχειρότητα και η φιλαργυρία των ομάδων, αρκεί να αναφέρω ότι στα προηγμένα πρωταθλήματα, όπως της Αγγλίας για παράδειγμα, υπάρχουν νομικές δικλίδες για το πως μπορούν οι Π.Α.Ε. να ‘ξοδέψουν’ τα λεφτά τους, όπως σε εγκαταστάσεις και υποδομές. Αλήθεια, στην Ελλάδα πάρθηκε καμία ανάλογη απόφαση;

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΥΡΙΟΙ!!!

Δικαιοσύνη. Ένα μεγάλο κεφάλαιο για συζήτηση και ακόμη μεγαλύτερο αν μιλήσουμε για την ελληνική δικαιοσύνη. Και γιατί το λέω αυτό; Η μόδα που εμφανίστηκε φέτος στα ελληνικά γήπεδα, τα γνωστά πράσινα λέιζερ, είναι ένα γεγονός που πέρασε στα ψιλά... γράμματα. Ε.Π.Ο., Super League, δικαιοσύνη, κυβέρνηση και αστυνομία έμειναν άπραγοι μπροστά στο φαινόμενο αυτό. Και έρχεται η F.I.F.A. και βάζει τα γυαλιά σε όλους αυτούς. Στην αρμόδια επιτροπή της F.I.F.A. έχει φτάσει το θέμα των λέιζερ που εμφανίστηκαν στον προκριματικό της Εθνικής Ελλάδας με αντίπαλο το Ισραήλ στο Παγκρήτιο. Το λέιζερ που σημάδευε το πρόσωπο του τερματοφύλακα των Ισραηλινών, Ντούντου Αουάτε, γίνεται αντικείμενο έρευνας από την παγκόσμια ποδοσφαιρική αρχή, όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος της F.I.F.A.. "Η F.I.F.A. εξέτασε την αναφορά του διαιτητή και του παρατηρητή και επιβεβαιώνουμε ότι έχουμε ξεκινήσει έρευνα. Μόνο όταν αυτή ολοκληρωθεί και έχουν ενημερωθεί όλες οι πλευρές για το αποτέλεσμα, θα μπορέσουμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος στην ελβετική ιστοσελίδα "20 Minuten" πριν λίγες μέρες και επανέλαβε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Reuters". Να σημειωθεί ότι η F.I.F.A. είχε ήδη ασχοληθεί μία φορά με τη χώρα μας για το συγκεκριμένο θέμα, στην αναμέτρηση του "Καραϊσκάκη" κόντρα στην Ελβετία. Τα λέιζερ αυτήν τη φορά σημάδευαν τον Αλεξάντερ Φράι, όταν ήταν έτοιμος να εκτελέσει πέναλτι, ωστόσο ο διεθνής Ελβετός δεν αστόχησε και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 2-1. Σε εκείνη την περίπτωση η παγκόσμια ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει την ελληνική αρχή.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η αλήθεια είναι ότι ως λαός δεν αποτελούμε και το πρότυπο αυτού που ονομάζουμε "λάτρη του αθλητισμού". Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, δεν το πλησιάζουμε καν. Είμαστε πιθανότατα η χώρα με την μεγαλύτερη ψαλίδα στην δημοτικότητα μεταξύ των αθλημάτων και -το χειρότερο;- μοιάζει να έχουμε κάνει ξεκάθαρα τις επιλογές χρόνια τώρα.
Βεβαίως ένα καλό ερώτημα είναι, πως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, όταν οι ίδιοι οι αθλητικοί συντάκτες που οφείλουν να έχουν μία ζωηρότερη και σφαιρικότερη ενημέρωση και κυρίως ενδιαφέρον, ανακαλύπτουμε με έκπληξη σχεδόν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ότι το τρίτο και το τέταρτο δημοφιλέστερα αθλήματα διανύουν τις κορυφαίες τους χρονιές την τελευταία εικοσαετία!
Έτσι είναι. Έπρεπε να σηκώσουν οι κοπέλες της Βουλιαγμένης το Τσάμπιονς Καπ της υδατοσφαίρισης, να κατακτήσουν δηλαδή την κορυφή της Ευρώπης, για να σκύψουμε πάνω από το σπουδαίο επίτευγμα, να μοιραστούμε τις στιγμές και να διαπιστώσουμε ότι συνολικά το ελληνικό πόλο βρέθηκε σε τρία ευρωπαϊκά φάιναλ φορ και διεκδικεί τη συμμετοχή του σ’ ένα ακόμη!
Οι κοπέλες της Βουλιαγμένης κατέκτησαν το Τσάμπιονς Καπ, οι κοπέλες του Ολυμπιακού ήταν παρούσες στο φάιναλ φορ του LEN TROPHY, οι άντρες του Πανιωνίου θα αγωνιστούν στον διπλό τελικό του LEN TROPHY και αυτοί του Ολυμπιακού διεκδικούν την είσοδό τους στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας.
Εφ’ όσον οι «ερυθρόλευκοι» δικαιώσουν τα προγνωστικά και προκριθούν σε βάρος της κροατικής Μλάντοστ θα μιλάμε για την κορυφαία σε επίπεδο εκπροσώπησης σε τελικές φάσεις χρονιά της υδατοσφαίρισης, ξεπερνώντας εκείνη του 1999 όταν δώσαμε το παρών σε τρία φάιναλ φορ με τις ομάδες ανδρών του Ολυμπιακού και του Ν.Ο.Πατρών και τις γυναίκες του Ολυμπιακού.
Σε επίπεδο τίτλων βέβαια, καλύτερη χρονιά μας ήταν το 2003, όταν οι γυναικείες ομάδες της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης κατέκτησαν το Τσάμπιονς Καπ και το LEN TROPHY αντίστοιχα, ενώ το 2002 οι άντρες του Ολυμπιακού κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ και το Σούπερ Καπ. Μία επίδοση που μπορούμε να ισοφαρίσουμε και -γιατί όχι;- να ξεπεράσουμε…
Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στο πόλο, στο βόλεϊ ισοφαρίσαμε την κορυφαία επίδοση του 1995, με τέσσερις ομάδες μας σε φάιναλ φορ. Τότε ήταν ο Ολυμπιακός στο Πρωταθλητριών ανδρών (3ος), η Ορεστιάδα στο Συνομοσπονδίας ανδρών (2η), ο Άρης στο Κυπελλούχων ανδρών (4ος) και οι γυναίκες του Παναθηναϊκού στο Κυπελλούχων (4ες).
Φέτος δώσαμε για πέμπτη φορά το παρών σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών (1992, 2002, 2005, 2006 και 2009) με εκπρόσωπο τον Ηρακλή, ήμασταν στον τελικό του TOP TEAMS CUP ανδρών με τον Παναθηναϊκό, στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ γυναικών με τον Παναθηναϊκό και στο φάιναλ φορ του Τσάλεντζ Καπ ανδρών με την Ε.Α.Πατρών.
Το γεγονός ότι δεν κατακτήσαμε κάποιον τίτλο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μειώσει την αξία του επιτεύγματος ή να περιορίσει τη σημασία που οφείλουμε όλοι να δείξουμε στην προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών να πετύχουν την πολυπόθητη υπέρβαση.
Γιατί ενώ όλοι θυμόμαστε στιγμή προς στιγμή της ταυτόχρονη παρουσία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε δύο φάιναλ φορ της μπασκετικής Ευρωλίγκας (τρία με τη φετινή), ελάχιστοι έχουν αποθηκεύσει στον σκληρό δίσκο του μυαλού τους, ότι αντίστοιχη επίδοση είχαμε και στο βόλεϊ ανδρών το 2002 με τον Ολυμπιακό να κατατάσσεται δεύτερος και τον Ηρακλή τρίτο στο φάιναλ φορ στο Οπάλε της Πολωνίας.
Ακόμη κι αν αγνοούσαμε πριν από ένα μήνα τα περισσότερα από τα παραπάνω, η σημερινή περιήγηση είναι μια καλή ευκαιρία για να θυμόμαστε τουλάχιστον εφ’ εξής. Ίσως έτσι αποτελέσουν ένα ερέθισμα για να αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε όσους διεκδικούν -δυστυχώς βουβά- την προσοχή μας χρόνια τώρα και να αγκαλιάσουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή τους την προσπάθεια.
ΠΗΓΗ:contra.gr

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι Ράινερ Πότελ (άλματα, σύνθετα), Γκέραρντ Μπέτγκερ (δισκοβολία), Μαρία Ρίτσελ (ακοντισμός), Κλάους Σνάιντερ (σφαίρα) και Κλάους Μπάαρκ (σύνθετα) παραδέχτηκαν ότι συμμετείχαν στο οργανωμένο ντόπινγκ που εφάρμοζε το καθεστώς της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και εξέφρασαν για πρώτη φορά δημόσια τη λύπη τους για τις βλάβες που προκάλεσαν σε νεαρούς αθλητές. «Εκφράζουμε τη λύπη μας επειδή οι αθλητές υπέστησαν βλάβες στην υγεία τους εξαιτίας των απαγορευμένων ουσιών που λάμβαναν. Οι προπονητές σαφώς και ζητάμε συγγνώμη για την εμπλοκή μας στο ντόπινγκ. Γνωρίζαμε ότι παραβιάζαμε τους αθλητικούς κανόνες αλλά νιώθαμε νόμιμοι, καθώς ενεργούσαμε υπό τις οδηγίες του καθεστώτος» αναφέρει η δήλωση. Και συνεχίζει: «Αν αρνούμασταν να δώσουμε στους αθλητές απαγορευμένες ουσίες θα βγαίναμε αυτόματα εκτός χώρου και θα είχαμε σοβαρές επαγγελματικές συνέπειες». Ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόμπλε, του οποίου οι αρμοδιότητες περιλαμβάνουν και τον αθλητισμό, επεσήμανε: «Μετά από 20 χρόνια ήρθε η ώρα να συμφιλιωθούν τα θύματα και οι παραβάτες». Ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Κλέμενς Πρόκοπ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημόσια συγγνώμη σε ένα μελανό κεφάλαιο της ιστορίας του γερμανικού αθλητισμού, ενώ ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τόνισε ότι μετά από αυτή την κίνηση των πέντε θα πρέπει να τους επιτραπεί να διατηρήσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή: «Με βάση αυτή την κίνηση, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τους δοθεί και μια δεύτερη ευκαιρία». Σε μια κοινή τους δήλωση οι προπονητές εξέφρασαν τη Δευτέρα για πρώτη φορά δημόσια τη λύπη τους για τις βλάβες που προκάλεσαν σε νεαρούς αθλητές, υποβάλλοντάς τους σε συστηματικό ντόπινγκ εν αγνοία τους. «Εκφράζουμε τη λύπη μας επειδή οι αθλητές υπέστησαν βλάβες στην υγεία τους εξαιτίας των απαγορευμένων ουσιών που λάμβαναν. Οι προπονητές σαφώς και ζητάμε συγγνώμη για την εμπλοκή μας στο ντόπινγκ», αναφέρει η κοινή δήλωση. Εκτός από την πρώην Ανατολική Γερμανία, μία επίσης πρώην κομμουνιστική χώρα, η Βουλγαρία θεωρείται ότι αποτέλεσε κατά το παρελθόν ειδική στο ντόπινγκ. Βέβαια, ο καθένας πλέον αναρωτιέται: στον δυτικό κόσμο, τον καπιταλιστικό, το ντόπινγκ έχει καταπολεμηθεί ή υπάρχει σε τόσο μικρό βαθμό που είναι ανάξιο αναφοράς;

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΥΠΟΠΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΜΟΛΔΑΒΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ

Περίπου 1.000.000€ πονταρίστηκε στη νίκη των Ελβετών στον αγώνα με τη Μολδαβία για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου το 2010, το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με την "Sovietsky Sport", η Ένωση Ρωσικών Πρακτορείων ενημέρωσε την FIFA ότι το συγκεκριμένο ποσό πονταρίστηκε μόνο στο ρωσικό στοίχημα!! Μάλιστα το ποντάρισμα συνεχίστηκε όχι μόνο όταν έπεσε η απόδοση για το "διπλό" της Ελβετίας από το 1,80 στο 1,27, αλλά ακόμα και όταν δόθηκε πλεονέκτημα 1,5 γκολ στη Μολδαβία, ‘παίχτηκαν’ και το ακριβές αποτέλεσμα όπως και διάφορα χάντικαπ! Το τελικό σκορ των δύο ομάδων που βρίσκονται στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδος, ήταν τελικά το 0-2. Το γεγονός έχει κινήσει τις υποψίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο σημειώθηκε το δεύτερο γκολ των Ελβετών με την άμυνα της Μολδαβίας να μην έχει την παραμικρή αντίδραση. Αλήθεια, πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει στα παιχνίδια της Β' εθνικής που κάθε σαββατοκύριακο φράζονται απο τον Ο.Π.Α.Π.;

Γκαγκάτσης: «Έχω προτάσεις από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ»


Ο Βασίλης Γκαγκάτσης, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «KRHTH TV», αποκάλυψε πως έχει προτάσεις τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από τον ΠΑΟΚ για να αναλάβει κάποιο διοικητικό πόστο.
 
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε σχετικά: «Μελετάω τρεις προτάσεις που μου έχουν γίνει. Η πρώτη είναι από τον Μισέλ Πλατινί για την ΟΥΕΦΑ, αλλά θεωρώ πως είμαι λίγο μεγάλος για να επιλέξω μια τέτοια πρόταση. Η δεύτερη είναι να επιστρέψω στην αθλητική δικηγορία…. και η τρίτη έχει να κάνει με δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δυσκολεύομαι να αποφασίσω διότι έχω συνηθίσει να έχω τον τελευταίο λόγο. Και τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον ΠΑΟΚ δεν θα έχω τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Θα αποφασίσω, όμως, μέχρι τον Μάιο».
 
Για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο ανέφερε: «Δεν είναι ο Γκαγκάτσης πίσω από τον Πιλάβιο. Μόνο μια φορά έχω μιλήσει μαζί του και για να τον ενημερώσω. Είναι έξυπνος άνθρωπος με σκέψεις και οράματα».
 
Για τη διαιτησία: «Μερικές φορές χρησιμοποιούν την ΕΠΟ σαν όχημα για να ελέγξουν τη διαιτησία. Ο Γκαγκάτσης έχει φύγει από την ΕΠΟ, η ΚΕΔ έχει αλλάξει. Βλέπετε διαφορά στην διαιτησία; Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ναι, πράγματι στη Σούπερ Λίγκα υπάρχουν κάποιοι διαιτητές που δεν σηκώνουν το βάρος του πρωταθλήματος, αλλά δεν τους βάζει ο… Γκαγκάτσης».
ΠΗΓΗ:e-soccer.gr