.


powered by Agones.gr (Stoixima)

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κατίδη σε ευχαριστώ !!!!


Κατίδη σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το καλό που έχεις κάνει. Δεν εκπροσωπώ κανέναν και πολλές φορές ούτε εμένα που στην θεωρία όπως οι περισσότεροι τα πηγαίνω καλύτερα απ' ότι στην πράξη.
Δεν σε ευχαριστώ που με τον χαιρετισμό σου (εν γνώσει σου ή όχι)εξυμνείς τους δολοφόνους εκατομμυρίων ανθρώπων μόλις λίγες δεκαετίες πριν, τους εμπνευστές και δημιουργούς του Άουσβιτς, τους αντιχριστιανικούς ιδεολόγους για την ανωτερότητα ανθρώπων έναντι συνανθρώπων τους.

Σε ευχαριστώ, γιατί ανάγκασες εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 10-20 ετών να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την πράξη σου, για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανόητη, κατ’ εμέ, δικαιολογία «δεν γνώριζα τι σημαίνει να χαιρετάς με αυτόν τον τρόπο» πλέον, δεν θα ακουστεί από τα χείλη κανενός νέου ανθρώπου.
Σε μια συζήτηση άκουσα κάποιον να λέει πως είναι δικαίωμα του καθένα να πιστεύει ότι θέλει σε μια δημοκρατική χώρα. Άρα είναι ελεύθερος κάποιος να πιστεύει στο ναζισμό. Να πιστεύει πως κάποιοι άνθρωποι είναι κατώτεροι και άρα δεν πειράζει ακόμη και να δολοφονηθούν. Άρα, εγώ είμαι ελεύθερος να πιστεύω πως όποιος έχει την παραπάνω άποψη είναι μαλάκας. Ευτυχώς που ο συλλογισμός αυτός, δεν είναι δημοκρατικός αλλά ανόητος. Ας μην ξεχνάμε πως ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας είναι πως η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως ο Χριστός μίλησε για ισότητα μεταξύ των ανθρώπων ολόκληρου του πλανήτη χαρακτηρίζοντας τους αδέρφια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου