.


powered by Agones.gr (Stoixima)

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑΣ...ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Ο.Σ.Φ.Π.: Ζαϊρί, Πάρντο, Μίντο, Μαρσέλο, Καμενί, Απια, Παπάζογλου κ.α...
Π.Α.Ο.Κ.: Φιλομένο, Φωτάκης, Παπάζογλου, Στεπάνοφ, Σαλπιγγίδης κ.α...
Π.Α.Ο.: Πουιγκρενιέ, Γιοβάνοβιτς, Λεβαντόφσκι, Μόουτσε, Ανχελέρι, Φαλκάο κ.α...
Α.Ε.Κ.: Εστογιανόφ, Αράνο, Παπαστεριανός, Λεονάρντο, Ιορντάκε, Φλάβιο κ.α...
Είναι λίγα απο ονόματα που γραφτηκαν ως μεταγραφικοί στόχοι πρίν ακόμη τελειώσει το πρωτάθλημα της Super League. Όριστε τι γράφει ο συνάδελφος Χρύσανθος Δοβλέτογλου στο κείμενο με τίτλο 'Μεταγραφολογίας...ανάγνωσμα':
«Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και κατά συνέπεια η μεταγραφική περίοδος τα ευρώ μοιάζουν με...πετσετάκια. Ομάδες τα μοιράζουν προς πολλές κατευθύνσεις, ονόματα ακούγονται για όλους τους συλλόγους, με τα μισά και παραπάνω από αυτά να μην επαληθεύονται τελικά όταν γίνεται ταμείο.
Αρκεί κάποια ομάδα να παρακολουθήσει απλώς κάποιον ποδοσφαιριστή, για να γίνει αυτός πρωτοσέλιδο σε μέγεθος...αφίσας. Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο. Μια υπερβολή που όμως αποδεδειγμένα –καλώς η κακώς- ο Έλληνας φίλαθλος αγαπάει.
Τα ποσά που ακούγονται -ειδικά από τα μεγάλα κλάμπ της Ευρώπης- είναι προκλητικά για τον απλό κόσμο και την δύσκολη καθημερινότητα του.
Τα ονόματα που θα «παρελάσουν» και αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολλά, άλλα υπαρκτά και άλλα βγαλμένα από σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι –κάτι που είναι δύσκολο για τον οπαδό- για να μην πέσουμε στο τέλος από τα σύννεφα.
Οι μάνατζερ έχουν οργανωθεί και κάνουν καλά –όπως αποδεικνύεται- την δουλειά τους, το θέμα είναι οι ομάδες να έχουν τους κατάλληλους ανθρώπους στις θέσεις που χρειάζεται διαπραγμάτευση, για να προασπίζουν το συμφέρον του συλλόγου.
Ολυμπιακός και ΠΑΟ σίγουρα θα έχουν την «μερίδα του λέοντος» και αυτή την μεταγραφική περίοδο, -γιατί είναι και οι πιο ευκατάστατοι οικονομικά-, «καθρέφτης» όμως όλων των προσπαθειών που θα γίνουν εκτός αγωνιστικού χώρου είναι μόνο το χορτάρι. Ορισμένα πράγματα βγάζουνε μάτια, τα ποσά που ακούγονται δεν συμβαδίζουν με την αξία του παίκτη και αυτό αργά η γρήγορα φαίνεται. Για αυτό λίγο υπομονή και προσοχή στο...ανάγνωσμα της μεταγραφολογίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου