.


powered by Agones.gr (Stoixima)

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Τη δημιουργία του πρωτοποριακού προγράμματος «Ανακύκλωση Αθλητικού Εξοπλισμού Γυμναστικής», ανακοίνωσε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.
Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), η Ε.Γ.Ο. αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τον παλιό αθλητικό εξοπλισμό που δεν χρειάζονται πλέον οι αθλητές-αθλήτριες, αλλά και οι σύλλογοι που ανήκουν στο δυναμικό της.
Το αθλητικό υλικό που θα συγκεντρωθεί, πρόκειται στη συνέχεια να παραχωρηθεί στην Αφρικανική Ομοσπονδία Γυμναστικής (U.A.G.), σε συνεργασία της ΕΓΟ με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (F.I.G.) και υπό την αιγίδα του Προγράμματος Περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών (U.N.E.P.).
Μέσα από τη δράση αυτή, η Ομοσπονδία, η οποία εντάσσεται στο δίκτυο του Hellenic Green Sport, ωθεί τους αθλητές και τα σωματεία-μέλη της να συμβάλουν στην προώθηση των αθλημάτων της γυμναστικής σε αναπτυσσόμενες χώρες, να βοηθήσουν στον αγώνα κατά της φτώχειας στην αφρικανική ήπειρο και να συνεισφέρουν στην ανακύκλωση-επαναχρησιμοποίηση του εξοπλισμού που δεν χρειάζονται.
Για την υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος, η Ε.Γ.Ο. θα έχει την συνεργασία και ενεργή υποστήριξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», η οποία έχει μακρόχρονη εμπειρία και δράση στα θέματα αθλητισμού και περιβάλλοντος εντός και εκτός Ελλάδας.
Η Ε.Γ.Ο. έχει ορίσει τον Ιούνιο 2009 ως μήνα ανακύκλωσης αθλητικού εξοπλισμού γυμναστικής, κατά συνέπεια όλοι οι αγώνες του συγκεκριμένου μήνα θα είναι αφιερωμένοι στο εγχείρημα αυτό.
πηγή:sportmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου