.


powered by Agones.gr (Stoixima)

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Άρης και Π.Α.Ο.Κ. για τελικό!!


Σας ευχαριστώ θεέ του πολέμου και δικέφαλε αετέ. Σας ευχαριστώ και ας μη φτάσατε στον τελικό του Δουβλίνου. Σας ευχαριστώ για όλους τους «τελικούς» που μου χαρίσατε φέτος. Δε θα ξεχάσω ποτέ τον «τελικό» στην Τουρκία και του Μουσλίμοβιτς. Όπως δε θα ξεχάσω ποτέ ότι πριν τη ΦενερΜπαχτσε δεν έχασε δις στον διπλό «τελικό» από τον Αγιαξ. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη Βιγιαρεάλ στην Τούμπα αλλά ούτε τον Π.Α.Ο.Κ. στη Ρωσία.
Θα θυμάμαι πάντα τους δύο «τελικούς» του Άρη με την κάτοχο του τροπαίου και του Super Cup Ευρώπης Ατλέτικο Μαδρίτης, με την επική ανατροπή στην Ισπανία. Θα θυμάμαι πάντα τους «τελικούς» με τη Μπάγιερν Λεβερκούζεν και το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Άρης τόσο στο «Κλεάνθης Βικελλίδης» που δεν κέρδισε όσο και στη Γερμανία. Θα θυμάμαι πάντα τον «τελικό» με την Μάντσεστερ Σίτι που οι κίτρινοι κράτησαν για ακόμη ένα παιχνίδι το κάστρο της Ευρώπης απόρθητο.
Μπορεί να μην φτάσατε στον τελικό της διοργάνωσης αλλά παίξατε πολλούς «τελικούς» με ομάδες που φτιαγμένες για τον τίτλο. Με προϋπολογισμούς που ο Υπουργός οικονομικών θα ευχόταν να τους δει σε εισπράξεις από φόρους. Και όμως εσείς σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων και μας χαρίσατε μοναδικές στιγμές. Και μόνο που ο Μουσλίμοβιτς μας έκανε να πιστέψουμε ότι ίσως και να έρθει η πρόκριση, και μόνο που ο Άρης μας έπεισε ότι με την εντός έδρας ισοπαλία έχει ελπίδα στο όνειρο.. και μόνο αυτά, μας έκαναν να νιώσουμε λες και ήταν τελικός. Σας ευχαριστούμε.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Απεργούμε;


E-mail αναγνώστριας αναφέρει:
Καλησπέρα,
Είμαι 23 ετών και «εργάζομαι» σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας. Έχω σπουδάσει Δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή. Αύριο η εφημερίδα δε θα κυκλοφορήσει, όπως όλες άλλωστε, λόγω της απεργίας. Εγώ «εργάζομαι» στην εφημερίδα ένα χρόνο χωρίς να έχω πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ για την εργασία μου. Περιμένω υπομονετικά να μπω στο μισθολόγιο αλλά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται σύντομα. «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα», μου λέει συνεχώς ο διευθυντής και συμπληρώνει: «Δε βλέπεις τι γίνεται; Εδώ απολύουν κόσμο». Συγχρόνως, δεν μπορώ να μπω σε καμία Ένωση καθώς δεν εχω ένσημα. Ως εκ τούτου δεν μπορώ να ζητήσω από καμία Ένωση να με προστατέψει. Δεν μπορώ να απευθυνθώ σε καμία Ένωση για δουλειά αλλού, και τέλος δεν παίρνω χρήματα από καμία Ένωση για διαφημίσεις.
Την ίδια στιγμή ο διευθυντής μου και πολλοί συνάδελφοι μου εργάζονται σε εφημερίδα, σε ραδιόφωνο, σε ιστοσελίδα ενώ κάποιοι εξ’ αυτών και σε τηλεοπτικό σταθμό. Αλλά καμία Ένωση δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει αυτό καθώς όλοι αυτοί είναι μέλη των Ενώσεων και συναποφασίζουν για το δικό τους μέλλον.
Απεργία των δημοσιογράφων λοιπόν σήμερα. Οι Ενώσεις συμμετέχουν στην απεργία και άρα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι-μέλη.
Η απορία που έχω μετά από όλα αυτά: Τελικά εγώ απεργώ; Και αν ναι γιατί;

Απάντηση: Μήπως καλύτερα θέλεις να μιλήσουμε για την τετραγωνοποίηση του κύκλου που μοιάζει πιο εύκολο;
Και κάτι ακόμη. Η Δημοσιογραφία ως 4η εξουσία φέρει τις παθογένειες των υπόλοιπων τριών.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Κ.κ. Πιλάβιο και Μπιτσαξή αν διαθέτετε ευθιξία παραιτηθείτε.


Ο κ. Μαρινάκης δίδαξε αρχές και ήθος χρησιμοποιώντας εκφράσεις τύπου «σας πηδήξαμε», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.
Εσείς κύριοι κύριοι Πιλάβιο και Μπιτσαξή είστε αυτοί που επιτρέψατε τον Μαρινάκη να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Εσείς είστε αυτοί που επιτρέψατε σήμερα τους εκατοντάδες και όχι δεκάδες οπαδούς του Ολυμπιακού να μπουν στον αγωνιστικό χώρο.
Τους το επιτρέψατε με τις ποινές χάδι. Για τα κέρματα σε βοηθούς. Για τα επεισόδια καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που τα φορτώνατε στους αντιεξουσιαστές. Για τα «ντου» στην Ε.Π.Ο. και σε δημοσιογραφικά θεωρεία. Για τις δημόσιες τοποθετήσεις που κακοποιούν το άθλημα και όχι απλώς το δυσφημούν.
Εσείς που επιβάλατε τις ρήτρες βίας και που ποτέ δεν τις είδαμε στην πράξη μέχρι τώρα. Εσείς που δέχεστε μη συμπληρωμένους φακέλους ομάδων και δίνεται άδεια συμμετοχής. Εσείς που δίνεται άδεια τέλεσης ποδοσφαιρικών αγώνων σε γήπεδα που δεν έχουν άδειες.
Εσείς που υπογράφεται συμβιβασμούς σε χρέη άνω του εκατομμυρίου για ενοικίαση δημόσιας περιουσίας σε περίοδο κρίσης.
Εσείς που λειτουργείτε πιλοτικά το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Εσείς που δεν έχετε υποχρεώσει τις ομάδες να τοποθετήσουν κλειστά κυκλώματα ασφαλείας.
Εσείς που δεν έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα να ανακαλύψετε ούτε ένα φαινόμενο διαφθοράς στο ποδόσφαιρο αν και στην Ιταλία τη Γερμανία και άλλες χώρες αυτό έχει γίνει εδώ και καιρό.
Για όλα αυτά και πολλά ακόμη κ.κ. Πιλάβιο και Μπιτσαξή αν έχετε ίχνος ευθιξίας παραιτηθείτε.
Υ.Γ.: Ούτε η ανικανότητα ούτε η βλακεία αναιρεί την ευθιξία.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Άρης και Π.Α.Ο.Κ. στο δρόμο που χάραξε ο.. Παναθηναϊκός!!


Ο Άρης ή ο Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να φτάσει αν όχι στον τελικό, στη φάση των 4 του Europa League. Είναι νωρίς για να έχω πιει.
Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο τελικό του κυπέλου πρωταθλητριών, το σημερινό Champions League, σε μια περίοδο που η Ελλάδα είχε τη χούντα των Συνταγματαρχών. Σήμερα Συνταγματάρχες δεν κυβερνούν την Ελλάδα αλλά έχουμε τη χούντα της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ.. Το ποδόσφαιρο αν αποτελεί το όπιο του λαού τότε θεωρώ πως είναι η καταλληλότερη στιγμή οι Έλληνες να πάρουν μια γερή δόση για να ξεχαστούν.
Ένας δεύτερος λόγος που με κάνει να πιστεύω στην πρόκριση της μίας έστω ελληνική ομάδας είναι το στοίχημα. Αν ήμουν book ή είχα στοιχηματική εταιρεία θα παρακαλούσα το Θεό, και όχι μόνο, να υπάρξει έκπληξη στη διοργάνωση για να πηγαίνουν τα δελτία κουβά μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.
Βέβαια, στον αντίποδα υπάρχει το αγωνιστικό κομμάτι που δεν είναι διόλου αμελητέο . Όμως, όποιος προσπαθήσει να κάνει σύγκριση των μεγαθήριων με τις δύο ελληνικές ομάδες κοιτάζοντας τη διαφορά που υπάρχει τότε, απλώς πρέπει να κοιτάξει λίγο πίσω και να θυμηθεί τον Άγιαξ, τη Βιγιαρεάλ, τη Φενέρμπαχτσε, την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μπάγιερν Λεβερκούζεν. Όποιος βιαστεί να μιλήσει για θαύματα, δε θα διαφωνήσω μαζί του. Αλλά ποιος είπε ότι τα θαύματα έχουν ημερομηνία λήξης;
Αλήθεια, τι ποσοστό δίνει μία από τις δύο ελληνικές ομάδες να φτάσει στην τετράδα (ή έστω τελικό);

Πετάτε κέρματα αλλά μη βρίζετε!!!


Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. τιμώρησε τον Ολυμπιακό με πρόστιμο 28.500 ευρώ για το κέρμα που είχε χτυπήσει το βοηθό διαιτητή στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας.
Την ίδια στιγμή επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και στον ΠΑΟΚ, ενώ απαγορεύτηκε στο Μάκη Χάβο η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες για εξύβριση.
Συμπέρασμα: Πετάτε κέρματα στους βοηθούς και τους διαιτητές αλλά μην τους βρίζεται..

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κύριε Μπιτσαξή ξέρετε τη λύση: κεκλεισμένων των θυρών!!


Το απόγευμα της Παρασκευής περίπου 50 άτομα έκαναν «ντου» στο θέατρο «Κάρολος Κουν» που θα φιλοξενούσε την πρεμιέρα της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον Π.Α.Ο.Κ.» με πρωταγωνίστρια την Μυρτώ Αλικάκη.
Κύριε Μπιτσαξή, σας προτείνω να αναγκάσετε τους ηθοποιούς να δώσουν παραστάσεις κεκλεισμένων των θυρών. Συγχρόνως, να επιβληθεί πρόστιμο στον σκηνοθέτη και να θεωρηθεί υπότροπη η παράσταση σε περίπτωση επεισοδίων στο μέλλον. Τέλος, αν έχουν δοθεί χρήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού να παρακρατηθούν χρήματα ως ρήτρα βίας.
Συγχαρητήρια στους οπαδούς του αντίπαλου θεάτρου για τα επεισόδια που δημιούργησαν και ξεσκέπασαν επιτέλους όλους αυτούς που μιλούν για βία στα γήπεδα και την καταπολέμηση της.