.


powered by Agones.gr (Stoixima)

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Απεργία: Η παραδοχή της αποτυχίας


Κύριοι συνάδελφοι,
Είναι αξιοθαύμαστο που υπάρχουν ακόμη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ που αγωνίζονται στο πλευρό των ανέργων και χαμηλόμισθων δημοσιογράφων.
Στο πλευρό των δημοσιογράφων που δουλεύουν για 300€ στις δίκες σας καταπληκτικές εκπομπές στα μεγάλα κανάλια.
Στο πλευρό των δημοσιογράφων που χάρη σε εσάς πλέον πρέπει να νιώθουν περήφανοι που κρατάνε μπλοκάκι.
Στο πλευρό των δημοσιογράφων που για να μπουν σε κάποια Ένωση χρειάζεται 1-2 χρόνια προϋπηρεσία με ένσημα και κατώτερο μισθό και που για να πάρεις κατώτερο μισθό και ένσημα οι εργοδότες σου ζητάνε τη συμμετοχή σου σε κάποια ένωση.
Στο πλευρό των δημοσιογράφων που ανταγωνίζονται γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους ή απλά τιποτάδες για να εισέλθουν στον χώρο της «δημοσιογραφίας». Έναν χώρο «δημοσιογραφίας» που εσείς φτιάξατε και που αφήνεται κληρονομιά σε όλους τους επόμενους δημοσιογράφους. Όσο για την δικαιολογία ότι έτσι τα βρήκατε και εσείς ή ότι τα ίδια περάσατε.. Νόμιζα ότι οι άνθρωποι αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, όχι το δικό τους, αλλά των επόμενων γενιών. Εκτός και αν σας έχουν μείνει κατάλοιπα του στρατού και κάνετε στους νέους τα ίδια καψώνια που σας έκαναν εσάς οι παλιοί.
Όλοι εσείς οι ΜΕΓΑΛΟΙ (σε αξία και ήθος, ή απλά σε ηλικία) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ που βάλατε το λιθαράκι σας και φτιάξατε αυτόν τον «αγγελικά» πλασμένο δημοσιογραφικό κόσμο αντί να κάνετε ακόμη μία απεργία ως παραδοχή ότι όλες οι προηγούμενες απεργίες απέτυχαν και τα προβλήματα παρέμειναν και διογκώθηκαν μπορείτε να κάνετε κάτι πιο απλό. Πηγαίνετε κανονικά στις δουλειές σας. Αρκετά έχετε κάνει για τους νέους δημοσιογράφους. Δεν είναι ανάγκη και γι’ άλλη γαλούχηση στις δικές σας τακτικές. Παγαίνετε κανονικά στις δουλειές σας και αφήστε το καζάνι να βράσει και άλλο. Μην σηκώνεται το καπάκι. Μπορεί να αργήσει να σηκωθεί από τους επόμενους αλλά όταν γίνει να είστε σίγουροι ότι το καπάκι θα πεταχτεί μακριά και οι ατμοί δε θα ιδρώσουν απλά κάποιους αλλά θα τους κάψουν. Η παραίτηση για λόγους ευθιξίας είναι μία ερώτηση που γίνεται προς συνεντευξιαζόμενους άλλων κλάδων και δε θα τολμούσα ποτέ μου να την χρησιμοποιήσω προς εσάς.
Όσο για τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA σχετικά με την 48ωρη απεργία της 17ης και της 18ης Δεκεμβρίου και την απόφαση που πήραν… Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο που μαθαίνουν στους νέους τους συναδέλφους να κοιτούν τον κώλο τους οι βολεμένοι και οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε να… αγωνιστούν μόνοι τους για να βρούνε τα δίκια τους. Κρίμα που δεν έχει μιμητές η κίνηση αυτή. Τουλάχιστο θα άφηναν το καζάνι να βράζει…

2 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΕΤΡΑΝ...ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΣ (ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΤΟ ΞΕΡΩ)ΑΣ ΣΕ "ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ" ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ "ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ...(ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ...ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΟΣ????? ΧΑΧΑΧΑ) KONSTANTINOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή