.


powered by Agones.gr (Stoixima)

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΤΡΕΛΟ «ΠΑΟΚΣΑΚΙ» ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ Ο… ΦΑΪΣ

Προσπάθησα να σκεφτώ γιατί θέλει ο Σαουδάραβας φίλος του Ζαγοράκη να επενδύσει στον Π.Α.Ο.Κ.. Τι έχει να κερδίσει κάποιος από ένα μαγαζί που έχει βεβαιωμένα χρέη 45 εκ. €;
Το FFPR ή αλλιώς Financial Fair Play Rules της UEFA ισχύει για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο κανονισμός ήδη ισχύει αν και τις πρώτες κυρώσεις ουσιαστικά θα τις δούμε το 2014. Ο κανονισμός αυτός λοιπόν λέει ότι τα επόμενα χρόνια (υπάρχει μια μεγάλη μεταβατική περίοδος), οι ομάδες πρέπει να ξοδεύουν όσα εισπράττουν από τηλεοπτικά, εισιτήρια, διαφημίσεις, μάρκετινγκ και από τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
Και μετά από όλα αυτά μένει το γήπεδο. Ο Σαουδάραβας μπορεί να επενδύσει στο γήπεδο, μπορεί να πει κάποιος, και βέβαια να ανεβάσει τον Π.Α.Ο.Κ. πολλά επίπεδα. Γιατί όμως πρέπει να αγοράσει τις μετοχές του δικεφάλου για να επενδύσει στο νέο γήπεδο; Θέλει λοιπόν να κάνει το νέο γήπεδο ο Φαΐς αλλά η οικογένεια του Π.Α.Ο.Κ., στην καλύτερη περίπτωση, προστατεύοντας τα συμφέροντα της ομάδας θέτει όρους, καθώς η Τούμπα ανήκει στον Ερασιτέχνη. Τα «παίρνει» λοιπόν ο ιδιόκτητης λεφτάς και πάει και κάνει δικό του γήπεδο σε δικό του χώρο με μέγιστο κέρδος για τον ίδιο και βέβαια μικρότερο για την ομάδα. Για τα επόμενα 30-50 χρόνια ο Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να πληρώνει το λάθος μια στιγμής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Φαΐς δεν είναι τρελό «ΠΑΟΚσάκι» από μικρός.
Τα γήπεδα για τις ομάδες αποτελούν επένδυση για τις επόμενες 10ετίες και κάθε ομάδα πρέπει να κάνει το καλύτερο σήμερα για να έχει ο σύλλογος το μέγιστο κέρδος σε έναν νέο οικονομικά αθλητικό κόσμο.

2 σχόλια:

  1. exeis megalo dikio kai prepei o oloi mas na eimaste prosektikoi gia to melon toy PAOK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΚΟΜΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥ ΕΦΤΑΣΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή