.


powered by Agones.gr (Stoixima)

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ PASSING GAME ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ Ο ΣΙΣΕ..


Ο.Σ.Φ.Π.- Π.Α.Ο.Κ.: Το passing game εφαρμόστηκε στο κατεξοχήν παιχνίδι της πασάς, την καλαθοσφαίριση, για να ανοίγονται διάδρομοι στις κλειστές άμυνες. Το εν λόγω σύστημα υιοθετήθηκε στο ποδόσφαιρο από τις μεγάλες ομάδες για να διασπούν διπλές άμυνες ζώνης των λεγόμενων μικρών ομάδων που ικανοποιούνταν και από την ισοπαλία. Πρώτη φορά όμως, είδα ομάδα να κρατάει την μπάλα στα πόδια της και να θέλει να παίξει passing game στη δική της άμυνα. Ο λόγος βέβαια για τον Π.Α.Ο.Κ. που έπεσε στην παγίδα που έστησε ο Βαλβέρδε. Με τη μπάλα στα πόδια του άλλαζε πάσες στην άμυνα με αποτέλεσμα (μαθηματικά αναμενόμενο) να γίνει το λάθος και να προέλθει το πρώτο γκολ. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ έξυπνα στον αγώνα, άφησε τον Π.Α.Ο.Κ. να «φτιάξει» παιχνίδι, την στιγμή που ερυθρόλευκοι κρατούσαν δυνάμεις και περίμεναν να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή. Ο Χάβος μετά το 1-0 δεν υπήρχε τίποτα να αλλάξει στην ομάδα του καθώς ήδη είχε την κατοχή και ο Ολυμπιακός ήταν ήδη κλεισμένος από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η αποβολή του Ίβιτς απλά έκανε πιο βατό τον δρόμο που με απίστευτη μαεστρία άνοιξε ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό των πολλών απουσιών για να φτάσει στη νίκη.
Παναθηναϊκός- Ηρακλής: Ο Γηραιός ούτε στον Άγιο Βασίλη δε θα τολμούσε να ζητήσει να προηγηθεί με 2-0 στο πρώτο 20λεπτό μέσα στο Ο.Α.Κ.Α. με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Παρ’ όλα αυτά συνέβη. Το Τριφύλλι πίεσε θέλοντας να φτάσει γρήγορα στο γκολ, ξεχάστηκε αμυντικά και στην πρώτη ουσιαστικά αντεπίθεση ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ με την αποκάλυψη Σολτάνι. Μέσα σε μόλις ένα λεπτό έγινε και το 2-0 και κάπου εκεί ο Ουζουνίδης αλλά και η άμυνα του Ηρακλή ξεγυμνώθηκαν μπροστά στον Σισέ. Η μαγεία του σκορ συνεπήρε γλυκά τον Ουζουνίδη που αφέθηκε και το πλήρωσε. Η ομάδα του συνέχισε να βγαίνει όλο και πολύ μπροστά και τελικά το πρώτο γκολ ήρθε με τους αμυντικούς να είναι πέντε μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και τα αμυντικά χαφ στη μεσαία γραμμή. Το άγχος άλλαξε πλευρά, ο Σισέ (που πλέον σκοράρει και σε ντέρμπι) δικαιολόγησε και πάλι τα λεφτά του και η ανατροπή ήρθε φυσιολογικά.
Καβάλα- Α.Ε.Κ.: Από το, «να κλέψουμε το πρωτάθλημα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό», ο Μανόλο Χιμένεθ βλέποντας την ομάδα του κατέληξε στο, «ας γίνουμε λίγο σοβαροί και ρεαλιστές». Για ακόμη μία φορά ασύνδετη, με τις γραμμές να έχουν αποστάσεις και μοναδικοί παίκτες που έχουν κίνητρο, αυτοί που παίρνουν μεταγραφή και γνωρίζουν ήδη πώς να κλωτσούν το τόπι. Από κει και πέρα παίκτες χωρίς ποιότητα με κάποια πυροτεχνήματα στην απόδοση τους και βέβαια ποδοσφαιριστές που και λόγω ηλικίας θα έπρεπε να είναι στη δεύτερη γραμμή και να βοηθούν μόνο όταν τους ζητηθεί και όχι να αποτελούν το βασικό κορμό. Η Καβάλα με οπαδό τον Μάκη Ψωμιάδη κάνει πρωταθλητισμό και μάλιστα με αυτόματο πιλότο. Όπως έλεγαν και οι ποδοσφαιριστές της στα πηγαδάκια, «ο προπονητής (Οκούκα) ούτε στις προπονήσεις δε μας λέει τι να κάνουμε, όχι στο παιχνίδι».
Άρης- Κέρκυρα: Δίκαια η Κέρκυρα διαμαρτύρεται και ο Τεννές ζητάει σεβασμό σε όλες τις μικρομεσαίες ομάδες. Ποιος θα τον ακούσει; Ο Άρης δεν διαθέτει αμυντικούς στυλοβάτες. Αυτό όμως σημαίνει περισσότερη κούραση για τα χαφ και άρα κακές επιλογές και λιγότερη βοήθεια στην επίθεση. Σε συνδυασμό και με την απουσία «δεκαριού».. απορώ γιατί απορεί ο κόσμος του Άρη για την επιθετική δυσλειτουργία της ομάδας.

3 σχόλια:

  1. petro diafono sto sxoliasmo pou kaneis sto paixnidi tou paok,den esteise kamia pagida o ernesto o paok me antipalo auton to gauro einai pio piotiki omada giauto k kaname passing game gia na broume xorous aniktous na bgaloume kamia epi8esi k na dimiourgisoume ekneurismo stous antipalous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή