.


powered by Agones.gr (Stoixima)

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Αντίστροφη μέτρηση για την μάχη ΠΑΟΚ ΑΡΗ

Τα βλέμματα της φίλαθλης Ελλάδας στρέφονται στην κατάμεστη Τούμπα για την αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη. Αρης και ΠΑΟΚ ζουν μέσα από την αντιπαλότητά τους. Μεγάλωσαν σαν ομάδες μέσα από τις κόντρες τους, γιατί αυτές αποδείχτηκαν ικανές να συγκινήσουν, να καθηλώσουν και να υποκινήσουν χιλιάδες φιλάθλων, είτε από τον Αρη είτε από τον ΠΑΟΚ.
Οι αριστοκράτες, οι αυτόχθονες, οι Θεσσαλονικείς όπως θέλουν να χαρακτηρίζονται οι φίλαθλοι του Αρη, γιατί η ομάδα δημιουργήθηκε το 1914 από γηγενείς, αντιμετωπίζουν την ομάδα που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες, μια ομάδα που ανήκε κατα το παρελθόν περισσότερο στα λαϊκά στρώματα. Αυτά συνέβαιναν τότε. Σήμερα τα περισσότερα χαρακτηριστικά των ομάδων, που διαφοροποιούσαν και τις προτιμήσεις έχουν αλλοιωθεί, καθώς η κοινωνία έχει αλλάξει, ο κόσμος μας έχει αλλάξει. Πλέον μένουν μόνο οι αναμνήσεις, όπως το φιλικό που έδωσαν οι δυο ομάδες με έπαθλο το κίτρινο και το μαύρο χρώμα. Ο Αρης κέρδισε με 5–2 και διατήρησε τα χρώματά του, ενώ ο υπό ίδρυση ΠΑΟΚ επέλεξε τελικά το μαύρο και το λευκό. Η ιστορία γράφτηκε, αλλά υπάρχουν πάντα κενές σελίδες. Μια κενή ακόμη σελίδα θα γραφτεί στην Τούμπα στις 22 Νοέμβρη.
Δεκαπέντε μέρες λοιπόν πριν από το ελ-κλάσικο των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η ένταση μεταξύ των δύο μεγάλων ομάδων του Βορρά. Αφορμή, η διαιτησία αλλά και το σιγουρα ποιό ευαίσθητο σημείο όλων των οπαδών: τα εισιτήρια. Οι περισσότερο ψύχραιμοι και σοβαροί εύχονται τις επόμενες μέρες να πέσουν οι τόνοι, γιατί πιθανόν η ένταση να έχει αντίκτυπο στο ντέρμπι. (Ας μην ξεχνάμε τα γεγονότα Σουρωτής πριν απο λίγο καιρό..)

Η πρώτη αφορμή ήταν οι διαμαρτυρίες του επίσημου Αρη για τη διαιτησία στον αγώνα με την Καβάλα το προηγούμενο Σάββατο παρά τις 3 κόκκινες κάρτες για την Καβάλα (δικαίως διαμαρτύρεται για 2 τουλάχιστον περιπτώσεις πέναλτι.). Οι ανακοινώσεις για τη διαιτησία τόσο της ΠΑΕ όσο και της Λέσχης Φίλων Αρη έφεραν σχόλια, όχι του επίσημου ΠΑΟΚ αλλά επιφανών φίλων του, ότι οι διαμαρτυρίες μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη διαιτησία του ντέρμπι της 22ας Νοεμβρίου στην Τούμπα. Κάτι που προσοπικά δεν πιστεύω να συμβεί ιδιαίτερα σε μια έδρα όπως του ΠΑΟΚ.

Άλλη αφορμή για την ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τα εισιτήρια. Οι «κίτρινοι» ζήτησαν να πάρουν το 5%, περίπου 1.200 εισιτήρια, για φίλους τους που θέλουν να έρθουν στην Τούμπα και να παρακολουθήσουν το παιχνίδι και συγχρόνως υποσχέθηκαν να δώσουν περίπου τόσα και για τους οπαδούς του «Δικεφάλου» στον αγώνα του δεύτερου γύρου. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δέχθηκε την ανταλλαγή, αλλά ζήτησε να διαφοροποιηθούν οι αριθμοί: δηλαδή, να δώσει 1.200 εισιτήρια, ωστόσο επισήμανε ότι θα δεσμεύσει μια ολόκληρη θύρα (την «1»), δηλαδή μείον 4.000 εισιτήρια, οπότε ζήτησε περίπου τόσα στον αγώνα του δεύτερου γύρου. Η ΠΑΕ Άρης αρνήθηκε και οι συζητήσεις σταμάτησαν εκεί διότι υπάρχουν πολλοί φίλοι του Αρη που έχουν διαρκείας στο συγκεκριμένο πέταλο.

Τι να πεί κανείς.. Αυτό μας έλειπε τώρα..Αν υπάρχει πολλαπλάσια αστυνομική δύναμη και δρακόντεια μέτρα ναι.. Αλλιώς μια χαρά είναι και έτσι... Ακόμα άλλωστε και χωρίς τη μετακίνηση που όπως όλα δείχνουν δεν θα γίνει η πόλη εκείνη την μέρα (θυμηθείτε με που το λέω οι Θεσσαλονικείς το ξέρουν πολύ καλα) θα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Υ.Γ Όσον αφορά ένα πρώτο σχόλιο για την Εθνική το Σάββατο μακάρι να διαψευστώ αλλά η παρέα του Σεβτσένκο είναι ένα σκαλί πάνω απο εμάς..έχοντας παράλληλα το τεράστιο αβαντάζ της έδρας στο δεύτερο παιχνίδι που είναι απίστευτα σημαντικό σε αγώνες νοκ-αουτ.

ΘΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου