.


powered by Agones.gr (Stoixima)

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΔΙΚΗ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ

Τέσσερις αναβολές έχει πάρει μέχρι στιγμής η δίκη του πρώην προέδρου της E.Π.O. Βασίλη Γκαγκάτση και των έξι μελών του προεδρείου της Ομοσπονδίας (Γ. Γκιρτζίκης, Α. Σταθόπουλος, Β. Χατζηαποστόλου, Γ. Οικονομίδης και Γ. Φαρφαρέλλης, Θ. Παπαγιάννης.), και πλέον τίθεται θέμα αν θα εκδικασθεί ποτέ η υπόθεση ή αν θα παραγραφεί το αδίκημα. Η νέα ημερομηνία που ορίσθηκε ως δικάσιμη στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών είναι στις 21 Οκτωβρίου 2009.
H υπόθεση αφορά πλαστογραφία και απιστία προς το Δημόσιο και δεν εκδικάσθηκε την Τρίτη (12/5) λόγω απουσίας του βασικού μάρτυρα, κ. Κανελλόπουλου, ο οποίος είχε δικαστήριο στην Πάτρα και δεν μπορούσε να παραβρεθεί.
Αρχικά η δίκη είχε οριστεί για τις 17 Σεπτεμβρίου. Μετατέθηκε για τις 7 Νοεμβρίου και στο μεσοδιάστημα, ο Βασίλης Γκαγκάτσης κέρδισε και πάλι τις εκλογές στην Ε.Π.Ο. και εκλέχθηκε πρόεδρος. Η δίκη της 7ης Νοεμβρίου διακόπηκε, καθώς απουσίαζε στο εξωτερικό ο κ. Γκαγκάτσης, αλλά και οι μάρτυρες Γιώργος Λιάνης, Νίκος Έξαρχος και οι υπάλληλοι της Ε.Π.Ο., ενώ ο κ. Οικονομίδης υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Την αναβολή ζήτησε και ο Θανάσης Κανελλόπουλος, επειδή ο γιατρός τού συνέστησε δεκαήμερη αποχή από κάθε εργασία λόγω προβλήματος στην οδοντοστοιχία. Η συνέχεια της δίκης ορίστηκε για τις 25 Νοεμβρίου, όμως και πάλι το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της, καθώς το προηγούμενο βράδυ ο κ. Γκιρτζίκης είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με καρδιακό επεισόδιο. Επίσης, εκείνη τη μέρα, από το εφετείο απουσίαζε ο Βίκτωρ Μητρόπουλος για προσωπικούς λόγους. Παρά την αντίθετη άποψη του εισαγγελέα, η έδρα αποφάσισε τη νέα διακοπή. Παράλληλα, ο Βασίλης Γκαγκάτσης προανήγγειλε την αποχώρησή του από την προεδρία της Ε.Π.Ο., κάτι που έπραξε στις 11 Δεκεμβρίου. Στις 9/1 είχε γίνει τηλεφώνημα φάρσα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο ενώ στις 12:00 είχαν στάση εργασίας οι δικαστικοί με αποτέλεσμα την εκ νέου αναβολή της δίκης. Η τελευταία αναβολή (29/4) δόθηκε λόγω ωραρίου.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Γκαγκάτσης έδωσε το παρών στα δικαστήρια της Ευελπίδων σε αντίθεση με τον Bίκτωρα Mητρόπουλο, ο οποίος αν και ξεκίνησε την όλη διαδικασία ήταν και πάλι απών λες και γνώριζε ότι δε θα υπάρξει δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου