.


powered by Agones.gr (Stoixima)

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Α.Ε.Κ., Άρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ: Ρίξτε τους να ησυχάσουμε…


ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ και Πανιώνιος κινδυνεύουν να μην πάρουν άδεια συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, λόγω αδυναμίας εξασφάλισης φορολογικής ενημερότητας.
Τα ονόματα και μόνο των ομάδων με τα πολλά οικονομικά προβλήματα ανάγκασαν κάποιους να βάλουν την κατσαρόλα στη φωτιά. Μία από τη συνταγή που φαίνεται ότι σκέφτεται ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης είναι η ρύθμιση αποπληρωμής 60 δόσεων.
Αποπληρωμή σε 60 δόσεις για την Α.Ε.Κ. και τον Άρη του άρθρου 44 και ότι αυτό συνεπαγόταν, του Νέου Πανιωνίου, και του Ο.Φ.Η. χωρίς κριτήρια ανόδου και με προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια.

Διαβάζοντας το άρθρο οι οπαδοί των τεσσάρων αυτών ομάδων θα χρησιμοποιήσουν απρεπείς εκφράσεις. Εγώ τους ρωτώ όμως.. Θα είναι κανείς λιγότερο ΑΕΚτσής αν πέσει η αγαπημένη του ομάδα; Έγινε κανένας λιγότερο Αρειανός στους δύο προηγούμενους υποβιβασμούς του Άρη; Μήπως σε ν. Σμύρνη και σε Ηράκλειο θα αλλάξει κανείς ξαφνικά αθλητικές προτιμήσεις;
Αν παραμείνουν στην κατηγορία το μόνο που κερδίζουμε είναι ένα πρωτάθλημα άνισο, με ομάδες που πληρώνουν τους φόρους τους και τις υποχρεώσεις τους εγκαίρως με αποτέλεσμα να έχουν μικρότερο προϋπολογισμό και με ομάδες που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους λόγω άρθρων 44, 99, 125, 266,1023 κ.τ.λ., και αγοράζουν παίκτες.
Αν αυτό θέλουμε να έχουμε για πρωτάθλημα βαδίζουμε σωστά. Αν όμως δεν το θέλουμε τότε, στραβά αρμενίζουμε.
Πολλοί θα μιλήσουν για ευνοημένες ομάδες, και γιατί τότε δεν έγινε τίποτα. Το παρελθόν μπορούμε να το θυμόμαστε, να το σχολιάζουμε και να το συζητάμε αλλά όχι να το αλλάξουμε. Το μέλλον όμως μπορούμε να προδιαγράψουμε. Υπήρξαν ομάδες περισσότερο ευνοημένες, λιγότερο ευνοημένες και ακόμη λιγότερο ευνοημένες. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί.
Αντί λοιπόν ο κ. Ιωαννίδης να ψάχνει για άρθρα, δόσεις και κάθε είδους συνταγή ας ψάξει τις δομές που θα καθορίζουν τις υγιείς αθλητικές εταιρείες και πως αυτές θα λειτουργούν μέσα σε μια ευνομούμενη αθλητική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου