.


powered by Agones.gr (Stoixima)

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Το χρονικό μιας ένστασης που τελικά δεν έγινε

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε την Τρίτη (27/10) από τον Πανσερραϊκό με 1-3 στο δημοτικό στάδιο των Σερρών πραγματοποιώντας άλλη μια φορά προβληματική εμφάνιση, αλλά οι γηπεδούχοι χρησιμοποίησαν αντικανονικά και έκτο αλλοδαπό ποδοσφαιριστή κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Απροσεξία η οποία λίγο έλλειψε να αχρηστεύσει μία σπουδαία νίκη-πρόκριση επί του νταμπλούχου Ελλάδας. Τα «λιοντάρια» του βορρά έπαιξαν με 6 ξένους ποδοσφαιριστές για τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα να έχει το δικαίωμα ο Ολυμπιακός να κάνει ένσταση. Οπως λέει η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας, στο άρθρο 7, εδάφιο στ', αναφέρεται καθαρά ότι για τις ομάδες της Β' και Γ' Εθνικής ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί στον καταρτισμό της ενδεκάδας με αυτούς που προβλέπει το άρθρο 19 παράγαρφος 6 και 7 του Κανονισμού επαγγελματικών πρωταθλημάτων.
Συγκεκριμένα, ο Παπάζογλου αντικαταστάθηκε στο 74' από τον Καλί και από πέντε (είναι το ανώτατο όριο), βρέθηκαν έξι παίκτες στην 11άδα των σερραιών χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας (Τάντιτς, Καλί, Σκάγκλια, Λεοζίνιο, Κάστρο, Ριμόλντι).Τρία λεπτά αργότερα, ο Ογιος αντικατέστησε τον Τάντιτς με τον Κωνσταντινίδη αλλά το λάθος είχε ήδη γίνει και ο Ολυμπιακός είχε το δικαίωμα να κάνει ένσταση εντός 48 ωρών και να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά.
Μετά όμως από σκέψη και αφού συμβουλεύτηκε τους νομικούς του, ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε να μην ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα που είχε. Ετσι, δεν αλλάζει τίποτα, η νίκη του Πανσερραϊκού ισχύει και ο Ολυμπιακός βρίσκεται εκτός κυπέλλου.Δεν ήθελε κατ εμέ να ανοίξουν οι ίδιες ιστορίες με την Καλαμαριά που μόνο κακό θα έκαναν και θα πλήγωναν ανεπανόρθωτα το image του Ολυμπιακού. Δεν είναι δυνατόν να επικαλείσαι 3 λεπτά αγώνα για μια ήττα ολοκάθαρη απο μια ομάδα β΄ εθνικής που την ήθελε όπως φάνηκε πολύ περισσότερο.. Το είχα τονίσει άλλωστε ότι το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πολύ μικρό και κάπου θα έβγαινε η κούραση απο τα συνεχόμενα παιχνίδια.
Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός εκτιμώντας ότι η παράβαση στην οποία υπέπεσε η Π.Α.Ε. Πανσερραϊκός κατά τον χθεσινό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος αποτελεί ένα στιγμιαίο ανθρώπινο λάθος, αποφάσισε να μην υποβάλλει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα.
Θα μπορούσαν και από την πλευρά τους, οι ομάδες της Β’ Εθνικής να κάνουν ένσταση επικαλούμενες έννομο συμφέρον για το γεγονός ότι ο Γκιγέρμo Όγιος χρησιμοποίησε έξι ξένους παίκτες στα τελευταία λεπτά του ματς με τον Ολυμπιακό. Όμως ούτε αυτό πρόκειται να συμβεί και το όλο θέμα είναι στα χέρια πλέον της ΕΠΟ που από την πλευρά της ασφαλώς θέλει να διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών της διεξαγωγής του κυπέλλου. Ομως κινδυνεύει να θεωρηθεί ότι εξυπηρετεί έτσι τα συμφέροντα του Ολυμπιακού, ο οποίος και έχει χρησιμοποιήσει τον όρο "στιγμιαίο ανθρώπινο λάθος" στην ανακοίνωσή του.
Έντονες φήμες βγήκαν ότι το παιχνίδι ήταν στημένο. Κάποιοι λέει που έπαιξαν το "3-1" κέρδισαν 15 εκατομμύρια; Η ΥΠΕΕ δέχτηκε καταγγελίες για πρόσωπα που ανήκουν στον χώρο του Ολυμπιακού και άρχισε ήδη την έρευνα. Δέν θέλω να πιστεύω ότι συνέβη κάτι τέτοιο καθώς θα επεκταθεί η βρώμα και η δυσωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου για άλλη μια φορα..

ΘΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου